Bronkhorster Molen maar liefst vier dagen geopend

Houtdraaier Otto Koedijk plaatste een reusachtige spin bij de Bronkhorster Molen. Foto: Liesbeth Spaansen

Vanwege de Kunst4daagse Bronckhorst én de Nationale Molendagen 2024 was de Bronkhorster Molen in het Hemelvaartweekend, van 9 mei tot en met zondag 12 mei vier dagen achtereen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De molen was voor de eerste keer deelnemer aan de Kunst4daagse Bronckhorst waar kunstenaar Otto Koedijk te gast was en zijn houtdraaiwerk exposeerde. Daarnaast werden op zaterdag 11 en zondag 12 ook de Nationale Molendagen gehouden.

Kunst4daagse Bronckhorst
De werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst organiseerde met veel enthousiasme de zestiende editie van het kunstevenement Kunst4daagse in de gemeente Bronckhorst.

Kunstenaar Otto Koedijk benaderde de molenaars van de Bronkhorster Molen of hij te gast mocht zijn om zijn werk te exposeren. Daar wilden zij graag aan meewerken, zijn (houtdraai)werk: schalen, bollen, puzzels en objecten, kwamen goed tot hun recht in de historische molen.

En zo werd vanwege de expositie van de houtdraaier speciaal vanwege de Kunst4daagse Bronckhorst de molen al vanaf Hemelvaartsdag geopend. De Bronkhorster Molen was ingedeeld in de gele route, Steenderen-Baak.

Bekijk hier meer foto’s van donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag…

Houtdraaier Otto Koedijk in de Bronkhorster Molen in gesprek over zijn werk. Foto: Liesbeth Spaansen

Nationale Molendag
Op 11 en 12 mei was het de 51ste editie van de VriendenLoterij Nationale Molendag. Een waar molenfeest dat in heel Nederland gevierd wordt, met de molens die nog zijn opengesteld. Nederland telt 1200 molens en vele honderden waren die dagen geopend.

Op Nationale Molendag delen de molenaars en andere molenliefhebbers hun passie en roepen zij andere enthousiastelingen op om zich bij hen aan te sluiten.

Was de Bronkhorster Molen in eerdere jaren alleen op zaterdag geopend, dit jaar was de molen voor de Nationale Molendagen ook op zondag open. De molenaars waren aanwezig en gaven vele rondleidingen door de molen een geïnteresseerde bezoekers.

Bekijk hier meer foto’s van zaterdag 11 mei, Nationale Molendag…

In de molenwinkel verkochten de molenaars meelproducten. Foto: Liesbeth Spaansen

Drukte van belang
De vrijwillige molenaars ontvingen gedurende de vier dagen vele honderden bezoekers. Sommigen wilden graag een rondleiding, anderen kwamen speciaal voor de molenwinkel waar meelproducten te koop waren. Menigeen heeft de dagen na het bezoek aan de molen in de keuken gestaan om te bakken.

www.kunst4daagsebronckhorst.nl

www.ottokoedijk-houtdraaier.nl