Fietsers van De Boer Op Hengelo beklimmen molenbelt

De Bronkhorster Molen was opgenomen in de route van Fiets de Boer Op Hengelo. Foto: Liesbeth Spaansen

De Bronkhorster Molen mocht zaterdag 20 juli onderdeel zijn van de route van Fiets De Boer Op Hengelo. Rond de 500 deelnemers gingen met een routeboekje op pad voor een fietstocht van 36 kilometer vanaf Hengelo richting de IJssel en weer terug met een mooie omweg.

Fietsers startten bij Zwembad Het Elderink in Hengelo en konden de route in één keer fietsen, maar hadden ook de gelegenheid om bedrijven te bezoeken. Zo stonden de deuren open van een biologisch melkveebedrijf, een molen, fruitbedrijf, brouwerij, museum en vleesveebedrijf.

Die molen was de Bronkhorster Molen. De molenaars, deze zaterdag vijf in getal, ontvingen vele fietsers die een kijkje kwamen nemen en zelfs de rust vonden om een rondleiding op de eerste twee zolders te volgen. De winkel was gevuld met verschillende meelproducten en op de kraam buiten was, speciaal voor in de fietstas, een pakje pannenkoekenmix verkrijgbaar van 500 gram. Vele fietsers zullen deze zaterdagavond pannenkoeken gegeten hebben.

De Fiets de Boer Op-organisatie was content met de deelname van de vrijwilligers van de molen en verrasten deze met een prachtig streekproductenpakket én een krentenwegge.

Bekijk hier meer foto’s…